back to top

Raportul OSCE privind „infracțiunile urii”: 504 atacuri îndreptate contra creștinilor în 2014

data_release_2013_rectangle Pe 16 noiembrie, Ziua Internațională a Toleranței, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a publicat raportul său pe anul 2014, intitulat Hate Crime Reporting, cu privire la „infracțiunile de ură” săvârșite contra unor grupuri sociale, minoritare sau nu.

Principalele categorii ale raportului sunt următoarele:

Raportul cuprinde informații trimise de autoritățile din 43 de state, de 3 organizații internaționale și de 122 de grupuri ale societății civile, dintr-un total de 46 de țări.

Mulțumită contribuției organizației vieneze Observatorul asupra Intoleranței și Discriminării împotriva Creștinilor, un ONG condus de Gudrun Kugler și care de asemenea publică propriile investigații anuale, documentul OSCE listează nu mai puțin de 504 acte de violență sau amenințări contra creștinilor și proprietăților acestora.

În ce privește România, raportul OSCE listează 16 infracțiuni dovedite sau sub investigație, din care 4 acte antisemite contra proprietății, 11 acte contra creștinilor din care 10 contra cultului „Martorii lui Iehova” și un singur act de amenințare la adresa unui cuplu de lesbiene.

Statele membre OSCE, printre care și România, au agreat în 1990 că vor garanta tuturor persoanelor protecție egală și eficientă contra discriminării pe orice motiv. Nu există însă un consens printre statele Organizației cu privire la care grupuri trebuie să fie specific protejate și nici asupra criteriilor de monitorizare.

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai citite postări