back to top

Relatări care ar trebui să-i șocheze pe „liberali”, dar nu o fac

Relatările pe care le găsim cele mai şocante sunt acelea care ne ofensează valorile noastre cele mai de preţ. Cu toate astea, deoarece liberalii [termen care desemnează în lumea anglo-saxonă persoanele cu vederi de Stânga, similar socialiștilor din Europa, n.tr.] sunt cei care domină spaţiul public, întâmplările care îi şochează pe ei primesc cea mai mare atenţie, în timp ce altele, la fel de şocante nu primesc aproape nici o importanţă.

Cum ar fi această relatare despre compania care a transformat embrionii în bijuterii.

Da, aţi citit corect. O companie din Australia a venit cu o soluţie „inovatoare” (grotescă) la problema embrionilor rămaşi în urma procesului de Fertilizare in Vitro (FIV). Daca nu vreţi sa fie îngheţaţi sau distruşi, de ce nu îi puneţi într-un pandantiv ca apoi să îi puteţi purta aproape de inimă pentru totdeauna?

O altă relatare care a fost, în mod obiectiv, şocantă, a fost descoperirea că spitalele britanice obșin căldură din incinerarea cadavrelor fetuşilor avortaţi. Această poveste a fost în atenție doar o zi, chiar şi în Marea Britanie, de unde a venit ştirea.

În mod similar, povestea lui Kermit Gosnell si a abatorului său de la o clinică de avorturi din Philadelphia nu a primit importanţa pe care o merita, cu toate că Gosnell (acum în închisoare) comitea nu avorturi, ci de-a dreptul infanticid.

Dar cum rămâne cu stirea că nu s-a născut nici un bebeluş cu sindromul Down în ţările precum Danemarca sau Suedia in ultimii 5 ani, pentru că toți au fost avortați?! Nici aceasta nu a provocat aproape nici o indignare.

Ministrul olandez al Sănătăţii a anunţat recent un program naţional de investigare care va permite detectarea bebeluşilor cu Sindromul Down in uter din stagii timpurii ale dezvoltării lor. Când i s-a spus că aceasta ar putea duce la dispariţia copiilor sindromului Down în întregime, ea a ridicat din umeri şi a spus: „Dacă libertatea de alegere are ca rezultat o situaţie în care aproape nu se nasc copii cu sindromul Down, societatea ar trebui să o accepte”. Alegerea este o valoare absolută, vedeţi, ea justifică aproape orice…

Ceea ce le facem copiilor cu handicap în uter este, în mod obiectiv, îngrozitor, un adevărat scandal. Eugenia nu este un cuvânt suficient de acoperitor pentru asta. „Epurare genetică” este mai bună. (Vom vedea, cum unii oameni vor fi mai şocaţi de utilizarea acestui termen decât de orice altceva ce citesc în acest blog).

Eugenia este ştiinţa de îmbunătăţire a populaţiei umane prin reproducere controlată pentru a spori apariţia unor caracteristici dezirabile.

În sfârşit (deocamdată) despre vestea că în Ţările de Jos o femeie în vârstă, suferindă de demență senilă, a fost ținută cu forța de familia ei, pentru ca medicul să o injecteze cu o substanţă letală? Ai fi crezut că asta ar provoca revoltă, dar nu s-a întâmplat. Abia a fost acoperită. (Medicul a fost absolvit de malpraxis).

Deci, după cum puteţi vedea, există o mulţime de relatări care ar trebui să provoace indignare şi scandal, dar nu se ajunge la asta. Acest lucru se datorează faptului ca ele nu şochează liberalii, aşa cum ar trebui, şi nici publicul larg, fie pentru că liberalii, prin dominaţia lor în mass-media şi în industria divertismentului, decid destul de mult ce aude si vede publicul general.

Într-o lume mai bună, nu ar trebui să conteze cu adevărat care este ideologia noastră, anumite lucruri ar trebui sa ne îngrozească, pur şi simplu, ca fiinţe umane. Din nefericire, ideologiile noastre diferite ne împiedică să devenim scandalizaţi de ceea ce este, în mod obiectiv vorbind, scandalos.

Iar acesta în sine este un scandal.

Tradus de Andrei Pătrașcu după Iona Institute

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai citite postări