back to top

S-a stins din viață dr. John C. Willke, părintele mișcării pentru viață

dr-john-wilke Dr. John C. Willke, autorul binecunoscutei carți „Avortul. Intrebari și raspunsuri”, a murit pe data de 20 februarie a.c., la varsta de 89 de ani. Dr. John Willke și soția sa, Barbara, care a murit in 2013, sunt considerați parinții mișcarii pentru viața.

John C. Willke a fost președinte al National Right to Life (1984-1991) și fondatorul Life Issues Institute (Institutul pentru studierea problemelor vieții), Ohio, SUA.

A avut 6 copii și 22 de nepoți.

Dr. John C. Willke a fost specialist  in problemele avortului și de sexualitate umana și a practicat medicina in Cincinnati, Ohio (SUA), timp de 40 de ani, la  spitalele Providence și Good Samaritan. A fost autor de cărți, lector, prezentator de radio și TV. Emisiunea sa de radio de 5 minute, zilnic, a fost transmisă de aproape 400 de posturi de radio, timp de 18 ani. Comentariile sale de un minut, numite „Life Jewels” (Bijuterii de viață), erau transmise la peste 1.000 de posturi în limba engleza și spaniola, inclusiv 50 de posturi din Australia, 30 din Africa de Sud și la mai multe posturi de radio din Brazilia.

Impreuna cu soția sa, dr. John C Willke a ținut conferințe in 85 de țari. Carțile soților Willke au stat la baza educarii a milioane de oameni despre problema avortului și au fost traduse in 32 de limbi, inclusiv in limba romana. Doua dintre cele mai citite carți din lume ale soților Willke, carți care susțin cazul științific al copilului nenascut sunt:  „Avortul. Intrebari și raspunsuri. Sa-i iubim pe amandoi” și „Handbook on Abortion” (Manual despre avort). Raspunsurile soților Willke sunt directe, iar argumentele care le includ cuprind și realitatea de la noi din Romania.

Ne exprimam mahnirea și regretul fața de pierderea unui membru devotat al mișcarii pentru viața. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Intalnirea cu dr. John C. Willke și soția sa, Barbara Willke, pe care reprezentanții Asociației Provita Media au avut-o, la Budapesta, in 2003, a fost providențiala. Atunci a luat naștere Asociația Provita Media, care funcționeaza pana astazi. Citiți aici un interviu cu domnia sa pentru Asociația Provita Media, in 2003. Asociația Provita Media a avut onoarea sa traduca in romanește și sa publice cartea soților Willke, „Avortul. Intrebari și raspunsuri. Sa-i iubim pe amandoi!”

Provita Media
Provita Mediahttp://www.provita.ro
Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

Cele mai citite postări