back to top

Nebraska/SUA: Unele școli au interzis cuvintele „băiat” și „fată”. Copiii se vor numi „pinguini mov”, ca să nu îi jignească pe transsexuali

baiat-fata-scoala

[box type=”shadow”]ANUNȚ: Dacă, citind cele de mai jos, veți avea impresia că ați nimerit la casa de nebuni, trageți adânc aer în piept și citiți acest articol explicativ despre patologia numită „ideologia de gen”.[/box]

Profesorii îi vor denumi pe elevi „pinguini mov” pentru că „băieți și fete” nu îi include pe trans-genderi/trans-sexuali. Copiii vor fi inițiați în termeni precum „metrosexualitate” și „spectru de gen”

Școlile din Lincoln, al doilea oraș ca importanță din statul american Nebraska, își instruiesc profesorii să nu li se mai adreseze elevilor prin „expresii de gen” precum „băieți și fete”, ci să folosească termeni „gen-inclusivi” precum „pinguini mov”.

„Nu mai folosiți fraze precum băieți și fete, tipilor, doamnelor și domnilor și expresii similare de gen pentru a capta atenția copiilor”, explică un document adresat profesorilor de gimnaziu de la școlile publice din Lincoln. Instrucțiunile au fost emise prin circulare interne, dezvăluite de saitul independent de știri Nebraska Watchdog.

„Creați nume speciale pentru clasă și apoi cereți-le tuturor ‘pinguinilor mov’ să-și aleagă câte unul,” recomandă documentul, care mai atrage atenția ca profesorii să nu îi separe pe elevi în băieți și fete. În loc de asta, îi sfătuiește pe profesori să-i diferențieze pe criterii precum dacă preferă skateboard-ul sau bicicleta, laptele sau sucul, câinii sau pisicile etc.

„Întrebați-vă mereu: va crea această configurație o separație între genuri?” mai spune documentul.

Instrucțiunile sunt parte a unei liste intitulate „12 pași către incluziunea de gen” dezvoltat de Gender Spectrum, o organizație care furnizează „educație, training și sprijin pentru a ajuta la crearea unui mediu sensibil la gen și incluziv pentru copiii de toate vârstele.”

Alte instrucțiuni includ: să fie întrebați elevii care sunt pronumele lor preferate și să decoreze clasa cu mânere pentru uși pe care să scrie „toate genurile sunt binevenite”.

Dacă profesorii consideră „necesar” să menționeze totuși că există diferite genuri, ei trebuie să le explice copiilor că acestea sunt „băiat, fată sau niciuna din acestea”. Mai departe, se scrie în document, profesorul trebuie să interfereze și să întrerupă lecția dacă aud pe vreun elev vorbind în „manieră binară” de „băieți și fete”, explicându-i acestuia că a greșit.

Profesorii au primit și un handout (tipăritură pentru curs) creat de Centrul pentru Sănătatea de Gen (Center for Gender Sanity), în care li se explică: „Identitatea de gen nu poate fi observată sau măsurată, ci doar raportată de un individ”, precum și un infografic intitulat „Genderbred Person,” (derivație intraductibilă de la „Gingerbread Man”, Omul de turtă dulce, un personaj fantastic prezent în cultura pop americană) produs de www.ItsPronouncedMetroSexual.com.

Corectitudinea politică at its best: „Genderbread person” în loc de „Gingerbread Man”
Corectitudinea politică at its best: „Genderbread person” în loc de „Gingerbread Man”

În ciuda controversei, inspectorul școlar Steve Joel este „foarte mulțumit” cu documentele de training. „Noi nu ne implicăm în politică” a spus el pentru un post de radio local. „Nu ne implicăm în preferințele de gen. Noi educăm toți copiii… și nu putem emimte judecăți de valorare” a spus oficialul.

Al Riskowski, director la Nebraska Family Alliance, a ripostat dur la poziția oficialului, afirmând că toate aceste materiale de curs „merg mult dincolo de a învăța pe cineva respectul față de un alt individ” și acuzând oficialii că încearcă să re-educe oamenii într-o „cu totul nouă idee a băiatului-fată.”

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări