back to top

SUA: Un tribunal federal dă câștig de cauză susținătorilor familiei naturale, împotriva „căsătoriei” unisex

Ieri, Tribunalul federal de recurs din Cleveland, Ohio, a emis o decizie așteptată și foarte importantă: legea statală care protejează căsătoria, în înțelesul său tradițional, este validă, iar „căsătoria” gay este în afara legii. Premisa de la care pleacă decizia este aceea că cetățenii au dreptul să-și definească instituțiiile sociale așa cum și le doresc, iar în peste 30 de state ale SUA căsătoria a fost definită în urma referendumurilor. Tribunalul pune astfel capăt unui lung șir de decizii adoptate prin ceea ce este cunoscut sub denumirea de „activism juridic” al judecătorilor, prin care aceștia emiteau hotărâri cu caracter „revoluționar”, obstrucționând legătura între lege și sistemul de drept pe care aceasta a fost întemeiată (dreptul natural).

Întrucât decizia (vezi aici) și mai ales urmările acesteia sunt foarte dificil de înțeles de cei nefamiliarizați cu sistemul juridic american, am adresat o serie de întrebări unui specialist în științe juridice din SUA. Vom reveni cu răspunsurile imediat ce le primim.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări