back to top

TOP evenimente 2014 – bune și rele

Sunt multe lucruri pe care le-am face altfel, dacă am putea da timpul înapoi în anul care s-a încheiat, și altele pe care regretăm că nu le-am făcut – una peste alta, însă, ne despărțim de 2014 lăsând în urmă o muncă asiduă, permanentă, spre avansul cauzei vieții și a familiei.

Dorim să vă remintim câteva dintre cele mai importante evenimente, interne și internaționale, din 2014. La unele din acestea am participat și noi – atenție, lista nu este exhaustivă și este, bineînețeles, subiectivă.

Ce a fost BINE:

 1. Înfrângerea primei încercări de a legaliza „căsătoria” între persoanele de același sex în România. Vor urma altele, vă asigurăm.
 2. Trezirea la realitate a UNORA dintre ierarhii Bisericii cu privire la atacul contra familiei, școlii și credinței – în ultimă instanță, contra națiunii române – de către conducătorii (vremelnici) ai acestei lumi.
 3. Forumul internațional al familiei, derulat la Moscova.
 4. Înființarea Asociației naționale „Părinți pentru Ora de Religie”, cu binecuvântarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.
 5. Decizia medicilor de la  maternitatea „Cuza Vodă” Iași, cea mai mare din țară, de a nu mai face avorturi.
 6. Adoptarea la Parlamentul European a raportului privind exploatarea sexuală și prostituția, care prezintă fără echivoc prostituția ca pe o formă de exploatare a femeii.
 7. Maturizarea a 2 importante website-uri românești de știri dedicate promovării valorilor vieții și ale familiei: CulturaVietii.ro și StiripentruViață.ro.
 8. Primele candidaturi (la alegerile pentru Parlamentul European) vizibile ale unor români dedicați fără ocoliș valorilor creștine: Iulian Capsali și Petre Costea.
 9. Inițierea, la Consiliul Europei, a unei acțiuni de condamnare a avortului în fază avansată a sarcinii.
 10. Modificarea Constituției Slovaciei, pentru ocrotirea familiei naturale.

Și încă un top, tot ad-hoc, tot intern și internațional, al celor mai NEFASTE evenimente din 2014:

 1. Respingerea inițiativei „Unul dintre noi” de Comisia Europeană.
 2. Susținerea deschisă de către UNICEF a „familiilor” întemeiate pe „căsătoriile” între persoane de același sex și a filiației acestora.
 3. Adoptarea raportului pro-homosexual „Lunacek” la Parlamentul European, ocazie pentru noi presiuni din partea UE îndreptate contra statelor naționale.
 4. Susținerea fățișă de către unii ierarhi și preoți a unui candidat la Președinția României – scânteia care a dus la nașterea anticlericalismului românesc organizat.
 5. Guvernul Spaniei a trădat susținerea acordată de mișcarea pro-viață și a retras proiectul legii de restricționare a avortului.
 6. Adoptarea Strategiei naționale de Sănătate (România) 2014-2020. Creștinii continuă să plătească pentru avorturi și anticoncepționale.
 7. Accentuarea presiunilor pentru introducerea „educației sexuale”, versiunea pro-homosexualitate, avort și promiscuitate sexuală, în școlile din România ca materie obligatorie.
 8. Numărul statelor americane care au legalizat „căsătoria” între persoane de același sex a trecut de jumătate.
 9. Belgia a legalizat eutanasierea copiilor.
 10. O decizie irevocabilă a unui tribunal din România încurajează surogația și turismul reproductiv.

 

CALL TO ACTION – Chemare la acțiune

Vă întrebați cum puteți contribui la activitatea noastră?

 • Trimiteți aceste informații mai departe prietenilor voștri și invitați-i să ne citească zilnic.
 • Fiți atenți la activitatea școlară și extra-școlară a copiilor voștri.
 • Păstrați legătura cu noi. Ne simțim încurajați să vedem reacții.
 • Donați! – www.provitabucuresti.ro/doneaza
 Dacă sunteți de părere că activitatea noastră este importantă, vă rugăm să nu uitați că noi supraviețuim doar cu ajutorul vostru. Faceți acum o donație!
PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări