back to top

Un olandez de 69 de ani cere să i se recunoască o „vârstă emoțională” de 49 de ani, uzând de argumentele folosite de transgenderi. „Tânărul” e nemulțumit că nu mai are succes la femei

Uitați de transgender-ism. E deja „fumat”. Un nou curent își face apariția: trans-vârstnicii.

Emile Ratelband, un om de afaceri olandez de 69 de ani, a cerut unei instanțe să îi schimbe certificatul de naștere în așa fel încât să fie „născut” pe 11 martie 1969 în loc de 11 martie 1949.

Ratelband afirmă că se simte cu 20 de ani mai tânăr și pune semnul egal între petiția sa și lupta încununată de succes a transgenderilor, căror în Olanda li se permite să-și treacă în acte ce „gen” doresc – și nu e deranjat că această comparație i-ar ofensa pe „transgenderi”.

„Pentru că azi, în Europa și în Statele Unite, suntem oameni liberi”, spune el într-un interviu pentru Washington Post. „Putem să luăm propriile decizii dacă vrem să ne schimbăm numele sau genul. Așa că eu vreau să-mi schimb vârsta. Sentimentul meu despre corpul meu și mintea mea este că am cam 40 sau 45 de ani.”

Ratelband spune că judecătorii „au râs ca niște fetițe” când i-au auzit cererea, dar, după un cuvânt despre societatea care se eliberează de falșii zei ai banului, guvernului și religiei, ei au devenit mai receptivi la punctul său de vedere.

„Acesta e modul american de a gândi”, spune el. „De ce nu mi-aș putea schimba vârsta dacă vreau? Trebuie să te autodepășești. Tu crezi că poți să sari un metru, eu vreau să sar 20. Dacă tu câștigi 100 de mii pe luna, eu vreau 120.”

Într-un interviu oferit publicației locale Algemeen Dagblad, Ratelband indică și logica din spatele tentativei sale de a-și schimba vârsta:

„Voi trăi diferit. Dacă am 69 de ani o să fiu conștient de limitările mele. La 49, îmi cumpăr o casă nouă, îmi iau altă mașină. Dacă pun pe Tinder (un sait popular de dating, n. red.) că am 69 de ani, nu primesc niciun răspuns. La 49, cu chipul meu, o să fiu asaltat. Poate că vor zice: ai mușchii cam slabi pentru 49 de ani, iar eu o să replic: nu și [mușchiul] ăsta, vino să vezi!”

Apoi la întrebarea „dar deja trăiești ca și cum ai fi mult mai tânăr de 69 de ani?” olandezul răspunde:

„Dar mă confrunt cu asta în fiecare lună. Am sunat la Sociale Verzekeringsbank [sistemul de administrare a pensiilor de limită de vârstă de stat, n. red.] și le-am zis: nu vreau ăștia 1200 de euro. Nu pot, mi se confirmă în fiecare lună că sunt bătrân. Nu vreau asta, Așa că am trimis municipalității o scrisoare. Nu vor să coopereze, așa că m-am adresat Curții”, spune Ratelband.

În definitiv, dacă există bărbați care se pretind femei, iar statul e obligat să le recunoască sminteala, de ce nu ar exista bătrâni care se cred tineri – și care să pretindă cu succes autorității să îi trateze ca atare?!

Perdeaua de Fum
Perdeaua de Fum
Trust in God and keep your gunpowder dry.

Cele mai citite postări