back to top

Opt motive pentru care susținătorii pro-vita nu pot avea nimic în comun cu susținătorii avortului

[box type=”shadow”] abby-about Abby Johnson a fost director al unei clinici de avorturi din Texas (SUA) a rețelei Planned Parenthood. În 2009, după ce a vizualizat înregistrarea cu ultrasunete a unui avort, a suferit o transformare și a părăsit tabăra pro-avort, devenind un luptător pro-vita. Fostul angajator a încercat să o reducă la tăcere prin ordin judecătoresc.

Autoare a cărții „unPlanned” despre experiența sa ca lucrător în industria avortului. Website personal: www.abbyjohnson.org.[/box]

Am susținut recent un discurs la o conferință pro-vita extraordinară din statul Washington. După discursul meu, o femeie m-a abordat și mi-a spus că ar trebui să îmi moderez mult mesajul. Mi-a spus că este sigură că mesajul meu va jigni unii oameni. A spus că ar trebui să încerc să găsesc un „limbaj comun” cu susținătorii avortului.

Să explorăm această opinie.

Sună bine „limbaj comun”, dar dacă analizăm efectiv diferențele ascunse în spatele acestui limbaj, veți vedea că pur și simplu, nu este posibil. Iată 8 motive pentru care este imposibil să găsim un „limbaj comun” cu militanții pro-avort:

1. Când spun: „Vreau ca femeile să aibă acces la asistență medicală feminină autentică”, aceasta înseamnă că doresc ca femeile să aibă acces la o asistență medicală care le susține feminitatea naturală. Adică, vreau ca femeile să aibă acces la o asistență medicală care nu include utilizarea contraceptivelor și avortul.

Când un susținător al avortului spune: „Vreau ca femeile să aibă acces la asistență medicală feminină autentică”, aceasta înseamnă că el consideră că femeile ar trebui să aibă acces facil (și gratuit) la pilule care le suprimă fertilitatea. Înseamnă că el consideră luarea vieților copiilor nenăscuți ca făcând parte din asistența medicală.

womens_health_Planned_Parenthood_810_500_55_s_c1

2. Când spun: „Vreau ca femeile să dețină controlul asupra propriului corp”, aceasta înseamnă că doresc ca femeile să își cunoască și să își îmbrățișeze fertilitatea. Vreau ca femeile să își prețuiască propriul corp, să nu fie văzute doar ca un obiect sexual. Vreau ca femeile și bărbații deopotrivă să înțeleagă demnitatea sexualității lor. Vreau ca femeile să înțeleagă faptul că cel mai frumos lucru pe care îl face corpul unei femei este să crească alți oameni.

Când un susținător al avortului spune: „Vreau ca femeile să dețină controlul asupra propriului corp”, acesta este un strigăt militant pentru avort. Sensul este că femeile ar trebui să poată controla și ucide ființa umană separată care crește în corpul lor.  Sensul este că el dorește ca femeile să își urască fertilitatea, să o perceapă ca pe o sclavie și, ca răspuns la această percepție, să își „repare” fertilitatea nicidecum defectă cu pilule și alte metode contraceptive invazive.

3. Când spun: „Vreau ca femeile să fie în siguranță”, mă refer la faptul că femeile merită ceva mai bun decât avortul. Mă refer la faptul că doresc ca femeile să se ferească de avort, fiindcă avortul nu este sigur pentru ele. Vreau ca femeile să înțeleagă consecințele fizice și emoționale asociate cu avortul.

Când un susținător al avortului spune: „Vreau ca femeile să fie în siguranță”, acesta se referă la faptul că dorește ca femeile să aibă acces nelimitat la servicii de avort, fără nicio barieră… chiar dacă barierele există pentru a le proteja pe femei.

4. Când spun: „Vreau ca femeile să aleagă ce este mai bine pentru ele”, mă refer la faptul că vreau ca femeile să facă alegeri care să nu presupună vătămarea lor sau uciderea altei ființe umane. Vreau ca femeile să știe că există alte alegeri în afară de avort… alegeri care să nu le încarce conștiința și să nu le lase niciun regret.

Când un susținător al avortului spune: „Vreau ca femeile să aleagă ce este mai bine pentru ele”, acesta aproape întotdeauna se referă la avort. Susținătorii avortului au încercat să normalizeze avortul, în așa manieră încât ajunge să pară „OK” să luăm viața altei ființe umane. Ei nu sunt interesați ca femeia să facă într-adevăr o alegere. Ei sunt interesați ca femeile să facă avort.

5. Când spun: „Vreau să avem grijă de toți copiii”, sensul este că ar trebui să avem grijă de toți copiii… născuți și nenăscuți. Sensul este că ar trebui să luăm toți poziție pentru cei aflați în instituțiile de plasament. Sensul este că ar trebui să sacrificăm luxurile noastre pentru copii și mamele lor.

Când un susținător al avortului spune: „Vreau să avem grijă de toți copiii”, sensul este că ar trebui să ne îngrijim numai de cei deja născuți. Și sensul subînțeles este acela că este numai răspunderea mișcării pro-vita să aibă grijă de copiii instituționalizați. Sensul este că e numai răspunderea noastră să venim în întâmpinarea nevoilor femeilor și copiilor. Sensul este că el nu e dispus să sacrifice luxurile proprii, dar noi trebuie să le sacrificăm pe ale noastre.

6. Când spun: „Susțin egalitatea de drepturi”, mă refer la drepturi egale pentru toți oamenii… din momentul concepției și până la moartea naturală. Mă refer la faptul că cred în demnitatea umană egală a tuturor persoanelor, indiferent de „contribuția” pe care ele o aduc societății.

Când un susținător al avortului spune: „Susțin egalitatea de drepturi”, sensul este că el susține numai drepturile acelora care contribuie la societate. El îi marginalizează rapid pe cei mai vulnerabili dintre noi: copiii nenăscuți, vârstnicii și cei cu alte abilități.

7. Când spun: „Susțin alegerea”, mă refer la faptul că susțin alegerile care nu implică uciderea unei ființe umane. Sensul este că susțin femeile în a face alegeri înțelepte înainte de a rămâne însărcinate. Susțin femeile în a alege să facă planuri de adopție, a alege să fie părinte necăsătorit, a alege să se căsătorească cu tatăl copilului pentru a-l crește amândoi, împreună, a alege să urmeze în continuare o carieră și o educație după nașterea copilului, a alege să ceară ajutor de la părinți și de la cei apropiați în creșterea copilului.

Când un susținător al avortului spune: „Susțin alegerea”, se referă, de fapt, numai la alegerea avortului. Punct.

8. Când spun: „Vreau ca femeile să se simtă puternice”, înseamnă că vreau ca femeile să își accepte deplin corpul, fertilitatea și copiii. Vreau ca femeile să știe că nu sunt nevoite să aleagă între copilul lor și o educație… că nu sunt nevoite să aleagă între copilul lor și o carieră… că nu sunt nevoite să aleagă între copilul lor și un bărbat. Vreau ca femeile să știe că există sute de oameni care le vor susține în decizia lor de a crește sau de a da copilul în adopție. Vreau ca ele să știe că avortul îți fură puterea. Vreau ca ele să știe că puterea nu izvorăște din asmuțirea femeii împotriva copilului ei.

Când un susținător al avortului spune: „Vreau ca femeile să se simtă puternice”, înseamnă că femeile sunt prea slabe ca să fie și mame și să își și finalizeze educația. Înseamnă că trebuie să alegi între a fi mamă și a avea o carieră de succes. Înseamnă că el habar nu are, de fapt, ce înseamnă puterea cu adevărat.

Abby, dar cum poți să spui lucrurile acestea? Cum poți să știi la ce se referă susținătorii avortului când spun aceste lucruri?? Ei bine, știu fiindcă și eu le-am spus, de ambele părți ale baricadei. Cunosc sensul din spatele acestor fraze ca susținător al avortului, fiindcă am susținut avortul timp de 8 ani.

Vorbesc despre această problemă deoarece pricep. Pricep cum oamenii pot să fie orbiți de limbaj. Și sincer, pricep cum oamenii sunt orbiți de dorința de a „găsi calea de mijloc”. Dar privind la realitatea avortului, nu există cale de mijloc. Fie susții uciderea copiilor nenăscuți, fie nu. Nu există nicio „zonă gri”.

Cum îi convertim pe ceilalți? Cum îi ajutăm să vadă că sensul din spatele limbajului nostru este complet diferit?

Ei bine, spunem doar adevărul cu compasiune. Noi iubim oamenii. Și, uneori, adevărul și dragostea jignesc. Trebuie să acceptăm asta.

Poate că este timpul să ne facem mai puține griji despre cum să transmitem mesaje diluate și să spunem adevărul cu dragoste, dar fără compromisuri. Poate că ar trebui să ne facem mai puține griji că i-am putea jigni pe cei desprinși de adevăr. Poate că ar trebui să ne străduim mai mult să fim miloși, iubitori și să plantăm sâmburii adevărului… chiar dacă adevărul doare.

Eu zic că este timpul să încetăm a ne cere scuze pentru că transmitem mesajul adevărului. Niciodată nu îmi va părea rău că am spus adevărul, cu dragoste.

(Adus în românește de pe LifeSiteNews)

Guest Post
Guest Post
Articole și analize ale unor invitați speciali.

Cele mai citite postări