back to top

Președintele rus Putin apără valorile tradiționale și creștinismul, la reuniunea Clubului Valdai

vladimir-putin-club-valdai Reuniunea anuală a specialiștilor Clubului Valdai cu președintele rus Putin se desfășoară de obicei cu ușile închise. De această dată, discursul președintelui a fost televizat.

Liderul rus a abordat aspecte politice și sociale, dar în special s-a concentrat pe necesitatea păstrării identităţii naţionale și culturale, în contextul interconectării fără precedent a civilizațiilor și a unei tendințe globale de distrugere a identităţilor. El a criticat Occidentul pentru că și-a pierdut legătura cu rădăcinile creștine:

„Noi vedem că multe ţări euroatlantice au ales calea renunţării la rădăcinile lor istorice, renegând inclusiv valorile creştine care constituie baza civilizaţiei occidentale. Ei neagă principiile moral-spirituale şi neagă orice identitate tradiţională: naţională, culturală, religioasă sau sexuală. Acordă aceeaşi valoare unei familii cu mulţi copii şi unui parteneriat între persoane de același sex; acordă aceeaşi valoare credinţei în Dumnezeu şi credinţei în satana.”

Dl. Putin a făcut observații acide și la adresa corectitudinii politice care domină Occidentul, făcând o glumă pe seama situației delicate a fostului premier italian Silvio Berlusconi. El este acuzat de „relații cu femei” (e vorba despre acuzația mai gravă de a fi întreținut relații sexuale cu o minoră, n. red. CV), dar „dacă ar fi trăit cu bărbați, ca homosexual, nimeni n-ar fi îndrăznit măcar să îl arate cu un deget”.

Rușii din auditoriu au izbucnit în râs, însă invitații vestici de lângă dl. Putin au părut surprinși și incomodați de această remarcă.

[box type=”warning”]PS: În același timp, „Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că Rusia este singura șansă pentru producătorii de vin din Republica Moldova, declarându-se sigur de falimentul acestora, în cazul în care Chișinăul semnează acordul de liber-schimb cu Uniunea Europeană. În urmă cu zece zile, Federaţia Rusă a interzis importul de vinuri moldoveneşti, pe motiv că acestea ar conţine o concentraţie sporită de substanţe toxice. Comisarul european pentru extindere, Stefan Fule, a denunțat presiunile la care Moldova este supusă din partea Moscovei.” (Yahoo News). Judecați singuri.[/box]

Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai citite postări